BATMAN / KOZLUK - Çayhan Ortaokulu

Nis

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan akademisyen-öğrenci buluşmaları protokolü çerçevesinde Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve Rektör yardımcılığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr Necmettin Sezgin öğrencilerimizle buluştu.Kendisinin de Dolutaş köyünden olduğunu belirten Sezgin azim ve kararlılıkla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceklerini vurguladı.Sayın Sezgin öğrencilik ve akademisyenlik hayatını öğrencilerimizle paylaştıktan sonra mühendislik ve elektrik elektronik mühendisliği konusunda öğrencilerimize bilgi verdi. Toplum da "iyi insan"kavramına duyulan ihtiyacı vurgulayan değerli hocamız öğrencilerimizin sorularına yanıt vererek programı sonlandırdı. Değerli vaktini bize ayıran sayın Prof. Dr. Necmettin Sezgin 'e teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

Batman merkez ve ilçelere bağlı köylerde yaşayan dezavantajlı öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Batman Valiliğince başlatılan proje ile çocuklarımız kentin yaşam koşullarını, sosyal ve kültürel zenginlikleri tanıma imkanı buldu.”BEN DE VARIM” projesi kapsamında öğrencilerimiz ilk olarak müze gezisi, ardından sinema etkinliği ve sonrasında Batman Şehir Stadında Batman Petrolspor maçını izlemeye götürüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda yangın tatbikatı yapıldı. Yangın tatbikatları, öğrencilerin ve öğretmenlerin acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenmelerini sağlar. Bu tatbikatlar, panik ve korku durumlarında bile sakin kalmayı öğretir ve güvenli tahliye yollarını kullanmayı alışkanlık haline getirir. Ayrıca, öğrencilerin yangın güvenliği konusunda bilinçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede, olası bir yangın durumunda herkesin güvenli bir şekilde tahliye olma şansı artar. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Her yıl 28 Şubat günü ülkemizde sivil savunma ve afet yönetimi konularında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir. Sivil savunma, doğal afetler, saldırılar veya diğer acil durumlar karşısında halkın güvenliğini sağlamak için önemli bir rol oynar. Öğrencilerimizin sivil savunma konusunda bilinçlenmesini ve afetlere  hazırlıklı olması için için gerekli bilgilendirme faaliyetleri yapılarak okulumuzun tüm sınıflarında konu ile alakalı videolar izletilmiştir.

Nis

Öğrencilerimizin vergi bilincini geliştirmek amacıyla vergi haftası münasebetiyle okulumuzun tüm sınıflarında vergi bilinci konulu filim izlettirilerek öğrencilere gerekli açıklamalar yapıldı. Ümit hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

6 Şubat Deprem Programı Etkinlikleri kapsamında AFAD’ın hazırlamış olduğu video okulumuz tüm sınıflarında izlettirildi. Deprem öncesi hazırlıklar, deprem esnasında dikkat edilecek hususlar, tahliye ve deprem sonrası yapılacak çalışmalar konusunda öğrencilerimize bilgi verildi. Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileriz. Rabbim, memleketimize bir daha bu tür acılar yaşatmasın.

Nis

2023-2024 eğitim öğretim yılı okulumuz 2. dönem öğretmenler kurulu gerçekleştirildi. Birinci dönemde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda yeni dönemin de planlaması yapıldı. Katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Yoğun bir dönemin sonunda öğrencilerimize karneleri verildi. İyi tatiller dileriz. Kitap okumayı ihmal etmeyin.

Nis

Ortaokul öğrencilerimize  "Ergenlik Dönemi Kişisel Temizlik ve Hijyen" konulu seminer verildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda sıfır atık projesi kapsamında çöp kutularımız atıklara göre dizayn edilerek öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. .Atık pilleri toplamak için atık pil kutusu yapılmış ve pillerin doğaya verdiği zararlar öğrencilere anlatılarak bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.  Bu doğrultuda geri dönüşümün önemi ve sıfır atık projesi konulu videolar tüm sınıflarımızda öğrencilere izlettirilmiştir.

Ara

Bağımlılıkla mücadele programı kapsamında okulumuzun tüm sınıflarında tütün bağımlılığı konulu video izlendi.

Ara

Okulumuza kamelya, bank ve çöp tenekesi desteğinde bulunan Batman il özel idare müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Ara

‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi’ kapsamında ilçe müftülük personelleribu hafta okulumuzu ziyaret etti.

Bu bağlamda Okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya gelerek gençliğin milli ve manevi değerlerinin yanında çevre bilincinin oluşturulması, değerlerine bağlı bireylerin yetiştirilmesi gibi çeşitli konularda hasbihal edildi.

Müftülük ekibi hocalarımız Sınıflarda: Bu ayın konusu olan ‘Yardımseverlik ve Merhamet’ konularında öğrencilerimizi bilgilendirip öğrenciler ile hoş vakit geçirdiler.

Bu vesileyle bizlere değerli vakitlerini ayıran ilçe vaizimiz Muhammed Ay olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında öğrencilerimize Yeşilay Cemiyeti tarafından hazırlanan teknoloji bağımlılığı konulu film izlettirildi ve teknoloji bağımlılığı konusunda öğrencilerimize gerekli bilgilendirme yapıldı.