BATMAN / KOZLUK - Çayhan Ortaokulu

Mrt

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DEVAM EDİYOR.

Kas

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılışı´nın 102. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Coşkuyla Kutladık.

Mrt

Sınıfla ilgili haberlerin , röportajların, araştırmaların yer aldığı sınıf gazetesi hazırlandı. 20 sayfa olarak basılan gazete öğrencilere dağıtıldı. Gazetelerini heyecanla bekleyen çocuklar çok mutlu oldular.

Mrt

"Deprem Haftası" ve "2022 Afet Tatbikat Yılı" etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizi, deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları konusunda bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde eşzamanlı olarak tüm okullarda düzenlenen "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" okulumuzda gerçekleştirdi

Okul idarecileri ve öğretmenler tarafından çizilen oyun alanlarıyla
Öğrencilerin derslerde daha verimli olabilmelerinin yanı sıra teneffüs saatlerinde arkadaşlarıyla daha fazla sosyal bağ oluşturmaları için farklı renklerde oyun parkı yapıldı.

Kas

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi'nin işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Batman 4. Kitap Fuarı'nı" Öğrencilerimiz Ziyaret Etti.

Fuar sonrası öğrencilerimiz Batman yazısının önünde hatıra fotoğrafı çektiler ardından öğrencilerimiz Malabadi Köprüsü'nü gezdiler ve tarihi köprüde eğlenceli vakit geçirip bol bol fotoğraf çektirdiler.

Ekm

2021-2022 yılında Çocuklarımızla birlikte fidanlarımızı diktik,suladık ve ardından çevre temizliği yaparak çöpleri topladık.

SERVİS İÇİ MASKE ZORUNLU
Servis şoförleri, rehber personel, öğrenciler, servisle ulaşım sağlayan öğretmen ve çalışanlar, kişisel temizlik kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka tıbbi maske kullanacak.

KAPI GİRİŞİNE DEZENFEKTAN
Araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulup, araç içinde öğrenciler için tıbbi maske bulundurulacak. Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Bu liste serviste görünür yerde asılı olacak, böylelikle servis kullananların aynı yerde oturması sağlanacak.

EĞİTİM FAALİYETLERİ
Taşımalı eğitimlerde kullanılan araçlar dahil tüm okul servis araçları, şoförleri ve rehber personeline yönelik trafik güvenliği farkındalığının artırılması sağlanacak. 'Okul Servis Araçları Şoförleri ve Rehber Personeline Yönelik Bilgilendirme Eğitimleri', her gruba bir gün olacak şekilde düzenlenecek. Milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği içerisinde öğretmen, öğrenci ve velilerden tespit edilen gönüllü kişilerin müracaatları okul idarelerince alınacak. Bu kişilere 'Okul Geçidi Görevlisi Eğitimleri'nin Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda 'Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' kampanyasıyla birlikte düzenlenecek. Tüm okul geçidi görevlilerine, kırmızı düdük verilecek. Okullarda trafik güvenliği konusunda uygulamalı ve teorik dersler verilecek. 'Umuma Açık Yerlerde Verilen Trafik Eğitimleri' kapsamında vatandaşlara yönelik eğitimlere aralıksız devam edilecek.

KESİNTİSİZ DENETİM
Eğitim kurumlarının açılış tarihleri esas alınarak okul servis araçlarına yönelik denetimler hafta boyunca kesintisiz yapılacak. Eğitim öğretim yılı süresince planlı denetimlere devam edilecek.

Ekm

Okul Müdürümüz Mehmet Şah Çiftçi tarafından "Taşıma ve Servis şoförleri ile toplantı yaptı

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği ve Öğrenci Servis Taşıyıcıları konulu toplantı yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde uyulması gereken kurallar hatırlatıldı.

BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZ ve ÖĞRETMENLERİMİZ OKUMA ETKİNLİĞİNDE